در دنیای حقیقی امضای هر شخصی تنها منحصر به خود اوست. به طوری که هر کس با دیدن آن امضا خیلی زود متوجه می شود این امضا به چه کسی تعلق دارد. در دنیای رایحه ها هم دقیقاً همینطور است. رایحه ای که با استفاده از آن می توانید مثل یک امضای همیشگی در ذهن دیگران ثبت و خاطره انگیز شوید.
عطر امضا رایحه ای کاملاً شخصی و منحصر به یک فرد است که با عطر خودش سلیقه آن فرد را فریاد می زند. تابحال شده فردی را با رایحه ی عطرش به خاطره بسپارید و به محض شنیدن آن بو به یاد آن فرد بیفتید و بگویید عطر فلان فرد همیشه همین بو را میدهد؟ اما واقعاً چگونه یک عطر به عنوان امضای یک فرد انتخاب می شود؟ آیا انتخاب یک عطر برای استفاده همیشگی کار آسانی است و به یکباره انجام می شود؟ باید بگوییم که خیر؛ به هیچ وجه این طور نیست. انتخاب عطر امضا پروسه ای کاملاً زمانبر است که باید با آزمون خطاهای مکرر و به مرور زمان صورت پذیرد.
برای پیدا کردن عطر امضا یا عطرهای امضا ابتدا باید در بهترین شرایط روحی قرار داشته باشید تا در آرامش کامل عطری که شما را غرق در آرامش و شادی می کند پیدا کنید.
اول دقت کنید چطور عطری محبوب شماست و چه نوع رایحه ای را می پسندید. عطرهایی را تست کنید که با شخصیت شما متناسب باشد و را روحیاتتان همخوانی داشته باشد. عطر امضا عطری است که شخصیت شما را کامل تر می کنید و به وجودتان روح می بخشد.
به عنوان مثال اگر فردی آرام و درون گرا هستید، عطرهای تند به هیچ وجه مناسب شما نیست و با استفاده از آن احساس گیجی و سردرگمی می کند.
عطر امضا بهتر است عطری خیلی عمومی و با رایحه همه پسند نباشد. عطر امضا باید رایحه ای خاص برای معرفی شخصیت شما به دیگران باشد.
به این نکته دقت داشته باشید که خاص بودن رایحه عطر را خود شما تشخیص می دهید، نه دیگری!
این نکته را چند بار گفتیم که عطر امضا نشان دهنده شخصیت و روحیات فرد است. فرد کنید فردی اخمو و حتی خشن یک عطر گلی شاد و خوشبو را به عنوان عطر امضا انتخاب کند. درست مانند این است که اون خانم با یک لباس کلاسیک و سبک قدیمی، یک کفش اسپرت دخترانه بپوشد و وارد مجلسی شود! قطعاً در نگاه اول باعث شگفتی دیگران می شود.
بنابراین در انتخاب عطر امضا اولین نکته شناخت شخصیت فردی و رفتار حقیقی در همان حیطه است.
خب، در مراحل قبلی شخصیت خود را شناختید و متوجه شدید با توجه به روحیاتتان چه نوع رایحه ای مورد علاقه و مناسب شماست. حالا نوبت به این رسیده که عطرهای مختلف را تست کنید.
برای شروع از امتحان تعداد زیاد عطر شروع نکنید و فقط با سه عطر شروع کنید. زیرا ساختار بویایی انسان نمی تواند طی زمان کوتاه بیشتر از سه عطر را تحمل کند. غیر از این هم روایح مختلف می تواند باعث سردرگمی شما شود و انتخاب عطر را مشکل کند.
عطرها با توجه به ترکیباتی که ساختارشان را تشکیل می دهند در گروه های بویایی چوبی، میوهای، گلی، سبز، مرکباتی، خوراکی، ادویهای، چرمی و ... دسته بندی می شوند. اول با گروه های بویایی مختلف آشنا شوید.
عطرهایی که در گروه آبزی و مُشکی قرار گرفته اند برای تست اولیه مناسب ترند. زیرا این عطرها بوی ملایم تری دارند. بعد از تست این عطرها سراغ عطرهای قوی تر با روایح مرکبات، میوه ای و گُلی بروید و در آخر عطرهای چوبی و سنگین تر را تست کنید.
با توجه به بالا بودن قیمت عطر و اینکه ممکن است عطری را تهیه و بوی آن را نپسندید، برای خرید سه عطر مورد نظر، اول نوع سمپل عطر را تهیه کنید. اگر سمپل را استفاده کردید و دیگر میلی به خرید مجددش نداشتید که خوب مشخصاً بوی عطر را نپسندیده اید. اگر باز هم سراغ خرید سمپل همان عطر رفتید، به این معنی است که عطر توجهتان را جلب کرده و شاید بتواند حتی یکی از گزینه های عطر امضا باشد.
روایح موجود در سه نُت تشکیل دهنده عطر را به خوبی بشناسید و ببنید کدام یک بیشتر با روحیات و شخصیت شما سازگار هستند. به عنوان مثال اغلب افراد جدی و رسمی، بوی عود را می پسندند و یا کسانی که عطرهای گُلی را می پسندند اغلب افرادی آرام، سازگار و مهربان هستند.
در ادامه انواع رایحه های عطر را توضیح می دهیم:
رایحههای مشکفام در ابتدا تند است اما در نهایت به شکل بویی شبیه به شوینده لباس ظاهر می شود.
همانطور که از نامش مشخص است بوی دود حاصل از آش چوب و سوختگی از این رایحه حس می شود.
رایحههای مرکباتی بوی شبیه به انواع مرکبات مثل لیموترش سبز، لیموترش و پرتقال دارند.
رایحههای چوبی، از بوی انواع چوب سرچشمه می گیرد. بوی چوب صندل، رایحه ادویه ای مانند چوب کمدهای قدیمی یا بوی چوب سدر که شبیه به مدادهای قدیمی است.
ترکیبات سبز: بویی است که از محصولات سبز موجود در طبیعت الهام گرفته شده است.
رایحههای گلی از انواع اقسام گُل های موجود در طبیعت گرفته شده است. گُلهایی مثل گاردنیا، سوسن، رز، بنفشه، گل صدتومانی و... .
آبزی (دریایی): رایحه های آبزی هم بوی آب و محتویاتش را می دهد و در بهترین حالت می توان آن را به بوی حمام تشبیه کرد.
رایحههای شرقی اکثراً از بوی چوب عود می آیند و حالت نسبتا پودری و رگههایی از رایحههای ادویهای یا شیرین دارند.
شاید عطری را در گذشته استفاده کرده و بوی آن را دوست داشته اید؛ این عطرها هم گزینه بسیار خوبی برای تست به منظور انتخاب عطر امضا هستند.
ساختار عطرهای از سه لایه تشکیل شده است که هر کدام ترکیبات مشخصی دارند و در ساعت مشخصی خود را بروز می دهند. این سه لایه «نُت اولیه»، «نُت میانی» و «نُت پایه» نام دارد. ترکیبات روایح در نُت اولیه حدود 20 دقیقه ماندگار هستند و بعد از آن محو و جای خود را به ترکیبات نُت میانی می دهند. در لایه دوم، ترکیبات عطر نهایتاً تا 4 ساعت ماندگاری دارند و بعد از آن بوی عطر با بروز ترکیبات نُت اصلی تغییر می کند. بوی اصلی عطر از ترکیبات نُت پایه یا اصلی شکل می گیرد. بنابراین بهتر است به بوی هر سه نُت عطر توجه و مطمئن شوید که هر سه را دوست دارید. به خصوص لایه اصلی عطر که رایحه اش ماندگار می شود.
بهترین مکان برای اسپری عطر موها هستند. زیرا ساختار مو به شکلی است که ذرات عطر را به خوبی جذب و در فضا منتشر می کنند.
سلیقه افراد در این رابطه با یکدیگر متفاوت است. برخی افراد بوهای تند و تیز را دوست دارند و برخی فقط بوی ملایم را می پسندند. اول سلیقه خود را بشناسید و بعد عطر را امتحان کنید.
خیر، هر کس می تواند از یک تا چند عطر امضا داشته باشد. در حالت معمول هر فردی دو عطر امضا دارد. یک عطر گرم برای 6 ماهه سرد و خنک سال و یک عطر خنک برای 6 ماه گرم تر سال.
بهتر است در هر فصلی عطر مناسب همان فصل را انتخاب کنید. اما اگر کسی اصرار به استفاده از یک عطر داشته باشد، می تواند از عطرهای معتدل که مناسب چهار فصل است استفاده کند.